Konya'da 'Medeniyet Kuran Şehir' Sergisi ve Söyleşisi 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Darü'l-Mülk Projesi kapsamında restore ettiği Eski Tekel Binası Depo No: 4'te 'Medeniyet Kuran Şehir' sergisi açtı ve 'Medeniyetin Dokunmuş Kodları' başlıklı bir söyleşi düzenledi. 


Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin medeniyet birikimini ortaya çıkarmak adına önemli bir etkinliğe imza attı. Eski Tekel Binası Depo No: 4'te açılan “Medeniyet Kuran Şehir” sergisi, Konya'nın tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliğini gözler önüne serdi. Serginin galası niteliğinde gerçekleştirilen “Medeniyetin Dokunmuş Kodları” başlıklı söyleşide ise, alanında uzman akademisyenler ve sergi kreatif direktörü, Konya'nın medeniyet kodlarını ve geleceğe aktarımını konuştular.

Etkinliğe katılan Prof. Dr. Haşim Şahin, Prof. Dr. Zühal Türktaş, Prof. Dr. Abdurrahman Aliy ve Yasin Tütüncü, Konya'nın kadim bir başkent ve büyük bir medeniyetin merkezi olduğunu vurguladılar. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Darü'l-Mülk Projesi ile şehrin kültür mirasını ihya ettiğini ve Depo No: 4'ün bu kapsamda kıymetli bir çalışma olduğunu belirttiler. Sergide, Konya'nın bilgi birikimi, kurucu geleneği, gelenekle geleceği birleştiren vizyonu, kültür hamiliği, tekkeleri, sanat eserleri, Osmanlı Medeniyeti'ne katkısı gibi pek çok konu işlendi. Söyleşide ise, Konya'nın medeniyetin dokunmuş kodlarını, gelecek nesillere aktarmanın yollarını, medeniyet kurmanın sırlarını ve sorumluluklarını anlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Medeniyet Kuran Şehir” sergisi ve “Medeniyetin Dokunmuş Kodları” söyleşisi ile şehrin medeniyet birikimini gösterdi ve geleceğe taşıdı. Etkinliğe katılanlar, sergiyi ve söyleşiyi çok beğendiklerini ve Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ve projede emeği geçenlere teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Sergi, 30 Nisan 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Bakmadan Geçme